Home » Novi Land Rover Defender Octa – Najekstremniji Defender ikada
NOVITETI

Novi Land Rover Defender Octa – Najekstremniji Defender ikada

Sve ređe smo u prilici dapišemo o značajnim novitetima koji nisu pokrtani električnom energijom, a poseban presedan je svaki novitet pokretan V8 motorom. Novi Land Rover Defnder Octa je jedan od poslednjih “pravih” akcionih heroja

Pokretan 4,4-litarskim Twin Turbo blago hibridnim motorom V8, model OCTA je najekstremniji i najsnažniji Defender do sada, sa 635 KS i obrtnim momentom do 750 Nm koji omogućava 0–100 km/h za 4,0 sekunde. Detaljno revidirane komponente suspenzije sa inovativnim tehnologijama, uključujući i suspenziju 6D Dynamics, obezbeđuju podizanje njegovih dinamičkih sposobnosti na nove nivoe.

Eksterijer je odvažniji nego ikad, ali prepoznatljivog karaktera. Visina u vožnji je povećana, njegov stav je proširen, a lukovi točkova rašireni za zadivljujuću pojavu. Redizajnirani branici pružaju poboljšane uglove prednjeg i zadnjeg prepusta, dok čvrsta zaštita karoserije daje vozačima samouverenost za dalje istraživanje na neravnim podlogama. I prolaziće kroz dublju vodu od bilo kog prethodno proizvedenog Defendera – do jednog metra.

Naziv novog Defendera OCTA potiče od najčvršćeg i najpoželjnijeg minerala na zemlji – dijamanta – i oktaedarskog oblika koji mu daje prepoznatljiv izgled i trajnost. Ovaj je oblik takođe inspirisao i novu prepoznatljivu grafiku, koja ga označava kao vodećeg Defendera – snažan i otporan, ali istovremeno i upečatljiv, redak i poželjan.

Svaki Defender OCTA odlikuje se novom zaokruženom grafikom dijamanta, uključujući i sjajni crni dijamant u mašinski obrađenom i peskarenom disku od titana na svakom panelu sa prepoznatljivom grafikom.

Novi Defender OCTA donosi Defenderu dosad neviđene performanse. Pokretan 4,4-litarskim Twin Turbo blago hibridnim motorom V8 od 635 KS u kombinaciji sa automatskim menjačem sa osam stepena prenosa visokih i niskih raspona zupčanika, ovo je najsnažniji i najekstremniji Defender do sada. Novi Defender OCTA dostići će brzinu do 250 km/h kada je opremljen 22-inčnim lakim alu felnama i gumama za sva godišnja doba.

Sa obrtnim momentom od 750 Nm (do 800 Nm sa izabranim modom Dynamic Launch) i podešen za usklađenost sa jedinstvenim performansama vozila na svim terenima, Novi Defender OCTA sposoban je da ubrza 0–100 km/h za 4,0 sekunde, dok je okretni momenat dostupan pri samo 1.800 o/min sve do gotovo 6.000 o/min.

Za više tehničku terensku vožnju, Defenderov paket poznatih modova Terrain Response ostaje na dohvat ruke vozaču, sa specifičnim kalibracijama za pesak (Sand), blato (Mud) i kolotrage (Ruts), travu (Grass), šljunak (Gravel), sneg (Snow) i prelaz preko stena (Rock Crawl) – uz pomoć pomagala za vozača u terenskoj vožnji kao što je tehnologija ClearSight Ground View, zbog koje poklopac motora zapravo postaje proziran, čime se poboljšavaju preglednost i samouverenost van utabanih staza.

Paleta boja Defender OCTA uključuje dva ekskluzivna nova premium metalik završna sloja: Petra bronzana i Faroe zelena, uz Carpathian sivu i Charente sivu, dok svi modeli Defender OCTA imaju kontrastni krov i vrata prtljažnika u sjajnoj Narvik crnoj. Klijenti mogu dodatno da individualizuju svoje vozilo opcionim mat Zaštitnim filmom radi dodatne zaštite karoserije u zahtevnim uslovima, dodajući i sofisticirani izgled koji naglašava njegovu prepoznatljivu siluetu i sofisticiranu pojavu.

Opciona dodatna oprema, ekskluzivna uz novi Defender OCTA, naglašava njegov dizajn i sposobnosti, uključujući i dvostruki povišeni usis vazduha – dizajniran posebno za ovo vozilo – sa detaljima Chopped Carbon Fibre, dodatno uz komplet za montažu vitla za ekstremnije off-road avanture.

U enterijeru, probrane kolekcije pretvaraju Novi Defender OCTA u nešto zaista izuzetno. Dostupne su dve veoma izdržljive opcije UltrafabricsTM PU – 30 posto lakše od tradicionalne kože. Ova završna obrada sedišta je standard uz Defender OCTA Edition One, u duo-tone Khaki i Ebony, sa tkanom tkaninom i minimalističkom, bešavnom završnom obradom.