Home » Novi Rolls-Royce Ghost pomera granice lusuza
NOVITETI

Novi Rolls-Royce Ghost pomera granice lusuza

Rolls-Royce je predstavio unapređenu verziju modela Ghost- Novitet donoci niz stilskih promena i novih tehnologija, uključujući impresivan stereo sistem koji koristi oblogu krova kao rezonantnu komoru. Automobil je već dostupan za naručivanje, a biće lansiran u standardnoj i produženoj verziji, kao i u sportski orijentisanoj Black Badge verziji.

Novitet je baziran na drugoj generaciji Rolls-Royce Ghost-a koja je predstavljena 2020. Godine. Prednji deo ima potpuno nov izgled sa tanjim farovima koji se uklapaju sa manjom i elegantnijom verzijom prepoznatljive Pantheon rešetke hladnjaka. Ispod se nalazi, za ovu klasu, veoma aerodinamičan odbojnik.

PROČITAJTE JOŠ:

Bentley je predstavio najsnažniju limuzinu u istoriji

Mercedes je predstavio najluksuzniju verziju modela SL u istoriji

Zadnji deo sada ima svetla inspirisana modelom Spectre, a tu su i dva nova dizajna felni od 22 inča, po jedan za standardnu i Black Badge verziju. Pored toga, Rolls-Royce je osvežio standardnu paletu boja, ali kao što je uobičajeno kod ovog brenda, uz doplatu, samo nebo je granica kada je boja u pitanju.

Unutra, osnovna kabina ostaje ista, ali sada uključuje nove vrste kožnih presvlaka i materijale koji su uvedene u Cullinan Seriji II. To uključuje bambus tkaninu sa unikatnim vezom, a tu je i nova završna obrada drveta, uključujući sivi jasen.

Rolls-Royce je takođe posvetio posebnu pažnju razvoju vrhunskog stereo sistema koji novi Ghost praktično pretvara u mobilnu koncertnu dvoranu. Opcioni Bespoke Audio sistem sa 18 zvučnika uključuje novopojačalo od 1.400 vati. On napaja posebno dizajnirane zvučnike prilagođene za rezonovanje unutar šupljih sekcija šasije, pretvarajući pod automobila u veliki zvučnik.

Tu su i dva dodatna zvučnika u krovu koji upotpunjuju zvuk u kabini. Zvuk koji dolazi sa krova se prilagođava na osnovu frekvencija koje snimaju dva dodatna mikrofona, tako da se kabina praktično pretvara u savršen muzički studio.

Pogon je ostao nepromenjen, sa baznim i Black Badge modelima koji imaju twin turbo 6.75-litarski V12 motor povezan sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na zadnje točkove. Rolls-Royce navodi maksimalnu snagu od 563 konjske snage, ili 592 konjske snage kod snažnijeg Black Badge modela.

Kao što je uobičajeno kod ovog brenda, vrhunske performanse nisu primarni cilj, već neprevaziđeni osećaj u vožnji i kontrola nad automobilom. Ovaj osećaj u vožnji je upotpunjen jedinstvenim dizajnom prednjeg vešanja koji izoluju gornji nosač prednje viljuške kako bi se dodatno poboljšala udobnost Ghost-a.

I do sada su Rolls-Royce modeli u vožnji kreirali osećaj odvojenosti od asfalta, a sada je to sigurno dodatno unapređeno.